Stor prisforskel på bilreparationer

Foto: TV ØST

Her i landsdelen svinger mekanikernes timepris fra omkring 400 til 700 kr. Det viser en rundspørge til 10 værksteder, som Ekstra Bladet har lavet.

Men den billigste timepris giver ikke nødvendigvis den billigste slutregning. Det mener Nadja Mathiassen fra Fårevejle. Hun valgte en mekaniker, der reklamerer med at være Danmarks billigste - men det har hun fortrudt.
- Der er skrevet for mange timer på regningerne i forhold til det, det reelt tager at lave reparationerne, fortæller Citroënejeren fra Fårevejle.

Nadja Mathiassen bliver utilfreds med sine regninger fra MBiler i Gislinge i Vestsjælland, da hun sender sin C5 til en anden mekaniker. Han undrer sig over, hvor mange timer MBiler har brugt på at skifte bremsekabler, kalibre og lave service på bilen. Den nye mekaniker henviser til fakta fra Autodata, hvor bilforhandlere og værksteder kan se, hvor lang tid en reparation bør tage i følge bilproducenterne - både i forhold til hvilken reparation der er tale om, og hvilken type og årgang bil, det er.

Men hos MBiler holder ejeren fast i, at der er en årsag til de lange reparationstider.
- På Nadjas bil har tingene siddet fast, og der er sikkert også blevet lavet noget ekstra. Men jeg har ikke været god nok til at skrive på fakturerne, hvad der er sket, og det har jeg lært af, siger Morten Bøegh fra MBiler.

Sådan bør du gøre
Værkstedsregninger kan være lidt af en jungle. Det mærker de hos FDM, som har nogle simple råd til bilejere:
- Få altid to eller tre tilbud på en reparation, sørg for at få prisen på forhånd - ikke kun timeprisen, men den endelige pris - og få det på skrift, så der er noget at vende tilbage til, hvis der skulle blive en tvist om regningen, siger Jørgen Jørgensen, som er chef for Teknisk Rådgivning hos FDM.

02:04 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App