Stor modstand mod supersygehus

Foto: TV ØST

Over 3.000 utilfredse borgere har nu skrevet under på en underskriftindsamling imod Supersygehusets placering i Køge. Underskriftindsamleren, folketingskandidat Martin Leider Olsen (A), vil genforhandle placeringen i Folketinget.

3427 borgere i Region Sjælland har nu skrevet under på, at de er imod at regionens supersygehus placeres i Køge. Underskrifterne er indsamlet af folketingskandidat Martin Leider Olsen (A), som vil bruge dem til at genforhandle sygehus- og akutberedskabet på Sydsjælland.

- Det er direkte vanvittigt, at Sydsjælland og Sydhavsøerne skal betale regningen for regeringens skandaløse sundhedspolitik, siger Martin Leider Olsen. De mange underskrifter kommer primært fra Næstved, Roskilde, Sydsjælland, Lolland/Falster og Møn.

Hvis Statsminister Lars Løkke Rasmussen får held til at lukke de danske regioner, så bør politikerne på Christiansborg genforhandle de kontroversielle placeringer af supersygehusene, mener Martin Leider Olsen.

 - Først oprettede Løkke Regionerne som Indenrigsminister regionerne, så fik han dem til at placere de supersygehuse, som han ønskede sig som sundhedsminister, og når de nu har taget tæskene for det, så vil han lukke dem igen som Statsminister. Det er dybt uansvarligt, siger han.

Vil genforhandle efter valget

Hvis Martin Leider Olsen bliver valgt til Folketinget, vil han arbejde for en genforhandling af akutberedskabet og hospitalernes placering, og det indebærer blandt andet, at Supersygehuset i Køge får en anden placering længere mod syd, eller der etableres et fælles supersygehus med hovedstaden, der kan sikre skadestuer og aktubehandling på Sydsjælland og Lolland/Falster.

 - Under alle omstændigheder vil jeg bruge underskrifterne til at kæmpe for, at akutberedskabet og hospitalsfunktionerne bliver opprioriteret i de områder, som Løkke smagløst har døbt Udkantsdanmark. Det er en skandale, at der skal være forskel på, hvor hurtigt, man kommer under behandling, hvis man bor i Klintholm eller Køng frem for København, siger Martin Leider Olsen

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App