Støtteforeninger hjælper skoler

Mens der bliver sparet på skoleområdet overalt i regionen, så breder der sig en ny tendens. Støtteforeninger til skoler bliver mere og mere almindelige. Deres formål er at lukke op for pengekassen, når kommunen lukker den i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omø Skoles Støtteforening har eksisteret siden 1990, siden da har de sendt øens elever på lejrskoler, givet dem en ny legeplads, og senest har skolen fået en Smartboard.

- Støtteforeningen hjælper med at søge fonde og samler flasker ind, så skolen og eleverne kan få glæde af pengene, fortæller foreningens kasserer Dorthe Winther.

Det koster 10 kroner om året at være med i støtteforeningen, og i dag er der mere en 80 medlemmer.

- Støtteforeningen gør, at eleverne kan komme på lejrskole hvert år, det kan man ikke på andre skoler, siger Dorthe Winther til TV2 ØST.

Det er uvist hvor mange skole-støtteforeninger, der er på Sjælland, men en googlesøgning viser fire byer i regionen, der har støtteforeninger, og de er kommet for at blive.

- Vi ser der kommer flere og flere af dem. Det ser ud til, at de er dukket op efter kommunernes mange besparelser, siger Per Sand Pedersen, fra Danmarks Lærerforening.

Omø skole ønskede sig en Smartboard, men pengekassen var tom, og så trådte støtteforeningen til, den gav en Smartboard, der bruges i undervisning. Det er en udvikling, der bekymre Danmarks Lærerforening.

- Vi er bange for, at der bliver sparet så meget, at forældrene selv må til at betale mere, og det er ikke meningen med Folkeskolen. Den skal være for alle og stort set ens for alle, siger Per Sand Pedersen, fra Danmarks Lærerforening.

Støtteforeningen har en klar grænse for, hvor deres hjælp stopper.

- Vi kan ikke betale for bøger og lærernes lønninger, siger Dorthe Winther.

 


Nyhedsoverblik