Stjernedrys på Vordingborgkok

Foto: TV ØST

Restaurant Geranium fik i dag en Michelinstjerne. Og måske blev kimen til Michelin'en lagt i Vordingborg, hvor restaurantens berømte kok, Rasmus Kofoed voksede op

Stjernekokkens slanke statuetter fik i dag en ny - og mere buttet - ven. 
Michelinmanden symboliserer den stjerne, som Rasmus Kofoeds restaurant i Parken i København nu kan bryste sig af.

- Jeg stod op til sol og blå himmel og stjernedrys over køkkenet senere. Det er fantastisk, siger chefkok og medejer, Rasmus Kofoed, som sidste år fik titlen som verdens bedste kok.

Opvokset på Sydsjælland
Inden stjernerne dryssede ned over Rasmus Kofoed foregik livet i Vordingborg. Her boede han fra han var 10, til han var 19 år.
- Det var jo der, jeg selv begyndte at lave mad, siger han.

Nogle af retterne blev lavet sammen med lillebroderen og vennerne. De havde en madklub, hvor de mødtes efter skole og lavede spaghetti med kødsovs og frikadeller.

Men hofretterne var kager og boller.
-  Min lillebror og jeg var så vilde med vores fastelavnsboller, at vi besluttede os for at sælge dem. To for en femmer. det var nok lidt for billigt, smiler Rasmus Kofoed og fortsætter:
- I dag er det noget lidt andet jeg laver, selvom jeg stadig bager fastelavnsboller ind imellem.

Det foregår dog nok mest derhjemme. For Geranium serverer retter som "Hummer med enebær og rødbede" og "Svampeterrin på æggeblomme". 
Den slags retter har før resulteret i en Michelinstjerne. Det var da gourmetrestauranten lå i Kongens Have.

Siden lukkede restauranten, stjernen forsvandt, og da Geranium så genåbnede i Parken, begyndte kampen om Michelinstjernerne forfra.

- Vi er mange om det her - og det Michelinstjernen gør, er, at den klapper os allesammen på skulderen og fortæller os, at vi gør et fantastisk stykke arbejde, siger Rasmus Kofoed, der befinder sig godt i København.

Stjernekokken har i hvert fald ingen planer om at flytte tilbage til Vordingborg.

- Jeg skal ned og høre Malk de Koijn på Stars (spillested i Vordingborg, red.). Men jeg har ingen planer om at åbne en restaurant dernede, fortæller han.

01:48 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App