Stjernedrømme leves ud

Den økonomiske krise gør det svært for unge skoleelever, at skaffe sig praktikpladser i traditionelle fag, men 12 teaterglade piger har i denne uge fået chancen for et kig ind i et fag der trods krisen, er sprællevende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Teatret Fair Play i Holbæk bliver året rundt spurgt om mulighed for at komme i erhvervspraktik, og det er der. En gang om året samler teatret en flok teaterglade skoleelever, der så får et kvalificeret kig ind bag scenetæpperne.

I deres pressemeddelelse skriver teatret:

Som det eneste teater i landet tilbyder Teatret Fair Play i Holbæk en uges erhvervspraktik som udøvende skuespiller. Her får 11 skoleelever fra Holbæk og omegn sammen lov til at prøve kræfter med skuespilfaget.

I uge 5 lægger Teatret Fair Play hus til 11 erhvervspraktikanter fra 9. klasse og op fra forskellige skoler i Holbæk og omegn. Eleverne mødes hver dag på teatret, hvor de arbejder med forskellige skuespilteknikker. Arbejdet foregår under ledelse af Teatret Fair Plays kunstneriske leder, Robert Parr, og skuespiller Birgitte Clauson-Kaas.

Som skuespiller er dit vigtigste værktøj/instrument dig selv! Din krop, din sjæl og dine følelser…

I løbet af praktikken vil eleverne derfor komme til at arbejde med kropssprog, vejrtrækning, stemme og fysik samt med relationerne til deres medpraktikanter.

De vil komme til at arbejde med både improvisation og tekster, herunder monologer, og de vil blive trænet i mødet med publikum, idet forløbet afsluttes med en visning fredag eftermiddag. Visningen vil bestå af brudstykker fra ugens arbejde, bl.a. dramaøvelser og -lege, og det er eleverne selv, der vælger, hvem de vil invitere til visningen.

Praktikforløbet strækker sig fra mandag til fredag med mødetid kl. 10-16 mandag til torsdag og fredag kl. 10-15.

Den særlige praktikordning har eksisteret i mange år og er opstået, fordi Teatret Fair Play ofte fik henvendelser fra børn og unge, der gerne ville være skuespillere. Teatrets daglige rutiner og prøveforløb giver dog ikke mulighed for, at de unge selv får lov til at udfolde sig. Det er således helt unikt, at eleverne er i praktik sammen i et hold fra forskellige skoler, og at de selv får lov til at stå på scenen samt vise noget af det, de har lært.

I UU, Nordvestsjælland, der beskæftiger sig med at rådgive unge, klappes der af initiativet. Det er nemlig ikke let at skaffe skolepraktikpladser til de 2200 elever fra områdets 9. klasser. Ellen Marie Andreasen der er ungdomsvejleder siger:

"De små handelsdrivende, osv. som oplever en nedgang, de kan simpelthen have svært ved at have mandskab nok til at have elever i praktik".


Nyhedsoverblik