Det vi har sammen

Stadig flere står uden job

Foto: TV ØST

Der er ikke meget opsving eller jobfest at spore i det midtsjællandske. Tværtimod stiger antallet af folk uden arbejde, skriver DAGBLADET Ringsted.

De sidste to år har næsten 7000 flere stillet sig op i køen efter et job i Region Sjælland. Dermed er ledighedsprocenten steget fra 4,5 procent i maj 2009 til hele 6,2 procent i maj i år.

De nye tal ærgrer formand for LO Midtsjælland, Anne Knudsen.

- Det forbavser mig meget, at vi ikke kommer med i det opsving, der er andre steder. Det skulle jo gå den anden vej. Det er sommer og der skulle være gang i byggeriet, siger hun.

Værst er udviklingen på Midtsjælland. I Ringsted er ledigheden steget fra 5,6 til 5,9 procent på bare et år, stigningen i Slagelse er fra 7,5 til 8,2 procent, mens man i Sorø er gået fra 5,5 procent til 5,8 i de sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.
- Det er jo ganske skrækkeligt, fordi det handler om mennesker. Det er folk, der måske på et tidspunkt ryger helt ud af systemet, frygter Anne Knudsen.

Også i Dansk Industri i Roskilde-Køge Bugt ærgrer man sig.

- Tallene fortæller, at udviklingen ikke er vendt endnu i vores region, og at der er stort behov for vores initiativer om at sætte vækst i gang, siger formand Niels Hermansen.

Ledigheden er fortsat højest i Lolland Kommune, hvor hver tiende, 10 procent, står uden job. Lejre Kommune har færrest ledige, med 3,9 procent.

 

Tip os Har du et godt tip?