Sprængning blev en fuser

Foto: TV ØST

Den sidste kran i Nakskov, der ikke er i brug, skulle i dag sprænges bort. Men sådan en 300 tons tung kran fra værftets tid er ikke lige sådan at nedlægge.

- Der er brugt 8 kilo sprængstof. Vi er klar.  I kommer til at se en ildkugle, og så kommer der en trykbølge og så vælter den. Kenneth Wegge er ikke en mand, der ryster på hånden. Heller ikke, når arbejdsopgaven lyder på at nedlægge en 300 tons tung kran på Nakskov Havn.

- Næ. Det er et projekt. Jeg glæder mig til at se den lægge sig, men jeg er helt fortrøstningsfuld, siger sprængningslederen i dag til TV2 Øst.

Kranen skulle lægges ned ved sprængning, da det er for farligt at kravle op i den og forsøge at save den ned stykke for stykke.  

Sprængningen skulle foregå torsdag kl. 15, men for de mange nakskovitter, der var kommet for at tage afsked med den sidste ikke-operationelle kran fra værftets tid, blev det til noget af en fesen forestilling. Hornet lød, folk var klar, men da sprængstoffet sprang, skete der - ingenting. Kranen rokkede sig ikke en tomme.

- Ja. Det skete også sidst, vi prøvede at sprænge en kran. Dengang tog det 3. forsøg, husker Leo Christensen, Nakskov.

Præcis hvor det gik galt i dagens sprængning, er stadig uvist, men Kenneth Wegge giver ikke op.

- Det er selvfølgelig irriterende, for man er jo til grin lige nu, men jeg løber ikke fra mit ansvar, så jeg skal nok få den ned at ligge, siger han i dag til TV2 Øst.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App