Speedway-klub dropper Superligaen trods oprykning

Foto: TV ØST

Glumsø Speedway må endnu engang droppe sportens fineste selskab.

Klubben sluttede sæsonen på en fornem førsteplads i landets næstbedste række i weekenden og sikrede dermed oprykning til Superligaen. Men for andet år i træk er klubben nødt til at sige nej til den store sportslige udfordring, fordi speedwaybanen i Glumsø ikke er gearet til Superligaen, skriver Sjællandske.

- Faciliteterne omkring banen er simpelthen ikke gode nok. Der mangler toiletter, omklædningsfaciliteter og et bedre pit-område. Derudover er der heller ikke ordentlige forhold til publikum, siger Svend Jacobsen, formand, Speedway Kommissionen, til Sjællandske.

Et løb i Superligaen trækker i gennemsnit 1000-1500 tilskuere. Til sammenligning har Glumsø Speedway været vant til at have et par hundrede tilskuere på lægterne i de seneste sæsoner til hvert løb.

I stedet må klubmanden og andre speedway-fans gå glip af verdensstjerner som Nicki Pedersen, Hans Andersen, Kenneth Bjerre, Jason Crump, Greg Hancock og ikke mindst stortalentet Mikkel B. Jensen, som har fået sin speedway-opdragelse i Glumsø.

Det er dog ikke kun rammerne omkring banen, som forhindrer speedway-klubben i at rykke op. Ifølge formand Mette Kjær, vil en sæson i Superligaen koste mellem 500.000-1.000.000 kroner. Penge, som skal bruges til officials, ambulancer og løn til kørerne. Men midler, som er umulige at støve op.

Flere billeder af speedway kan ses her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App