Speeddating på Lolland

Foto: TV ØST

Fredag blev 50 ledige akademikere fra Køge og København kørt til Frederiksdal på Lolland. Her skulle de speeddate lokale virksomheder.

 

En busfuld akademikere blev fredag kørt tre timer i bus til lollandsk romance. Der var nemlig lagt op til det, der kunne blive starten på et arbejdsmæssigt ægteskab mellem akademikere uden arbejde og lokale virksomheder. Det var Akademikernes Centralorganisation, der stod bag arrangementet, hvor mangel på arbejde i København skulle gå hånd i hånd med mangel på akademikere i yderområderne.

- Det er fordi, jobsituationen er, som den er i dag. Man bliver simpelthen nødt til at tænke i nogle andre baner, det kan også være rent geografisk. Ens grænser bliver bare nødt til at udvide sig, sådan er markedet i dag, siger Sofie Holm fra København, der er uddannet i kommunikation.

En af de virksomheder, som var mødt op, var Biokube fra Tappernøje. De brugte dagen til at lede efter en kommunikationsmedarbejder.

- Jeg har nok fået 7-8 CV'er med mig hjem fra nogle mennesker, som har vist vilje til at tage helt til Frederiksdal for at gøre sig til over for mig som arbejdsgiver. Så jeg går ud fra, at motivationen er til stede hos de mennesker, siger administrerende direktør i Biokube Morten Brix.

Speeddatingen var en del af 'Akademikerkampagnen', der er lavet af Akademikernes Centralorganisation. Siden maj sidste år har kampagnen forsøgt at bygge bro mellem ledige akademikere og små og mellemstore virksomheder i hele Danmark.

- Kommer man lidt længere ud, så er de små og mellemstore virksomheder slet ikke vant til at tænke i akademisk arbejdskraft. Derfor er der bedre mulighed for at sparke nogle døre ind og vise, hvad man kan. Og så har de også brug for akademisk arbejdskraft herude, siger Louise Bjerregaard, der er konsulent i Akademikernes Centralorganisation.

02:17 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App