Spar liv - og penge

Foto: TV ØST

Rådet for Sikker Trafik og benzinselskabet Q8 er gået sammen om at opfordre bilisterne til at sætte farten ned. Det sparer nemlig både liv - og penge til brændstof.

Rådet for Sikker Trafik står sammen med benzinselskabet Q8 bag den kampagne, der i disse uger skal få bilister til at sætte farten ned på landevejene.

Hvis alle bilister overholder fartgrænserne på de danske veje, vil det spare 50 liv og 250 personkvæstelser hvert år.  Det i sig selv ville være uvurderligt. Men der er også  penge at spare ved at sætte farten ned og køre med omtanke.

Afhængig af hvor hurtigt og hvordan man normalt kører  vurderer Trafikstyrelsen  nemlig, at der er potentiale til at spare helt op til 20-30 % brændstof, hvis man som bilist sætter farten ned,.  

-Danske bilister synes, at brændstof er dyrt, men de færreste ved, hvor meget de faktisk kan spare ved at sætte farten ned. Køber man fx 800 liter benzin årligt, kan der med de nuværende benzinpriser være over 3.000 kr. at spare ved at sætte farten ned, fortæller Jytte Wolff-Sneedorff, kommunikationschef i Q8.

En bil, som kører 15 km på en liter benzin ved 70 km i timen, vil ved 90 km i timen køre ca. 12,5 km på literen - og kun 10 km på en liter ved 110 km i timen.

Selv små ændringer i hastigheden påvirker ulykkes- og skadesrisikoen markant. Overskrider man fartgrænserne med bare 10 km i timen, kan det have afgørende betydning for, hvor alvorlig en eventuel ulykke bliver. Kører man fx 93 km i timen på en landevej, hvor man må køre 80, fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App