Sommerhusejere vil bygge dige

Foto: TV ØST

Sommerhusejere i Sjællands Odde er nu så trætte af oversvømmelser, at de vil bruge seks millioner kroner på at bygge et dige.

De seneste fem år har sommerhusejerne i Sjællands Odde oplevet ligeså mange oversvømmelser, som der normalt er på 50 år. Nu har de fundet en løsning på ét af klimaforandringernes grimme ansigter.

- Vi vil opføre et dige som skal løbe én kilometer langs vores sommerhuse. Det skal bremse vandmasserne og sikre os mod endnu flere skader på vores huse, fortæller Ivar Green-Paulsen. Han er formand i den såkaldte Kystgruppe, der har arbejdet på projektet de sidste tre år.

Diget koster seks millioner kroner at opføre og kan i følge beregninger hindre oversvømmelser de næste 50 år. Odsherred Kommune har stillet garanti for lånet, og regningen deles mellem 193 sommerhusejere. Jo mere gavn grundejeren har af diget, des større en andel betaler vedkommende.

- Husene er usælgelige, hvis ikke vi får det her dige. For hvis købere bliver opmærksomme på alle de oversvømmelser vi har haft herude, så vil de nok tænke sig noget om, før de køber et hus herude, siger Ivar Green-Paulsen.

Der er høringsfrist frem til den 21. maj. Hvis byrådet herefter beslutter endeligt at godkende projektet, så er det planen at diget står færdigt i slutningen af året.

01:49 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App