Sommer og koldskål

Dagens skyfri himmel og høj solskin får Sjællænderne til at spise store mængder koldskål. I morgen lover metrologerne op til 30 grader, og det får Arla til at producere lige så meget koldskål til i morgen, som de har gjort på årets første sommerdage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med sol og sommer følger også koldskål og kammerjunker. På Arla i Slagelse producerer de i dag 85 tons koldskål. Det er ligeså meget koldskål som de har produceret til årets første sommerdage.

- Vi holder øje med vejrudsigterne, for at se hvor meget koldskål vi skal lave. Bliver det varmt, skal vi lave rigtig meget, fortæller driftsleder Palle Kofoed, fra Arla i Slagelse.
Hos Bisca, i Stege, kan de også mærke koldskåleffekten, de er i gang med at lave en halv milliard kammerjunker.

- Når det bliver vejr til at spise på terrassen, så er det også kammerjunke tid, fortæller adm. direktør for Bisca, Leif Bergvall Hansen.

2011 har været rekord år for koldskålen. Indtil nu har Arla solgt 7.832.000 liter koldskål og 3.564.485 liter kærnemælk. Danmark er det eneste sted i verden, hvor der bliver lavet koldskål.

Her er der et link til opskrifter på koldskål: http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/retter/koldskal.php

 


Nyhedsoverblik