Solvognen ville næppe være fundet i dag

Så kom et af Danmarks nationalklenodier hjem. Lørdag åbnede udstillingen med solvognen i Odsherred. Men det er tvivlsomt, om nogen ville være faldet over solvognen i mosen i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag kom Solvognen tilbage til Odsherred. Udstillingen blev åbnet med stort ståhej og besøg af flere prominente gæster. Blandt andre Kulturminister Brian Mikkelsen (K), som var utrolig tilfreds med, at projektet var lykkedes.

På Odsherreds Kulturhistoriske Museum glæder man sig over, at skatten er kommet hjem.

- Det er fantastisk for museet. Og det er skønt at se så mange mennesker støtter op om det arbejde, vi har lavet, siger museumsleder Jan Steen Jacobsen.

Solvognen indgår i en udstilling om bronzealderen, hvor naturen spillede en stor rolle i menneskets liv. Men I Trundholm Mose, hvor Solvognen blev fundet i 1902, kender man alt for

- Vi har lavet en forening for at bevare naturen her i Trundholm Mose. Vi har haft problemer med japansk piletræer, bjørneklo og ikke mindst mink.

Problemerne har gjort, at området bliver besøgt meget lidt. Det er altså tvivlsomt, om nogen ville have fundet solvognen hvis den havde ligget i Trundholm Mose i dag.


Nyhedsoverblik