Soldat fra Gardehusarregimentet i Slagelse dræbt i Afghanistan

Foto: TV ØST

Endnu en dansk soldat er blevet dræbt i Afghanistan, da en improviseret sprængladning eksploderede.

En dansk soldat blev lørdag eftermiddag dræbt, da han under en patrulje i Helmand-provinsen i Afghanistan blev ramt af en improviseret sprængladning - en såkaldt IED.

Fire andre soldater blev lettere såret ved samme hændelse.

Det er den 42. danske soldat, der mister livet i Afghanistan.

Hærens Operative Kommando skriver på sin hjemmeside, at den dræbte soldat er fra Gardehusarregimentet i Slagelse, og at de nærmeste pårørende er underrettet.

På Statsministeriets hjemmeside udtrykker statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin sorg over drabet:

- På en dag som i dag er mine tanker og min dybeste medfølelse hos de pårørende, siger han.

- På trods af sorgen over tabet af en kammerat og kollega fortsætter de danske soldater i Helmand-provinsen med at løse deres vanskelige opgaver for at sikre vores tryghed og sikkerhed og bidrage til et mere fredeligt Afghanistan. De fortjener vores respekt og taknemmelighed.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, sender ligeledes sine kondolencer:

- Det smerter mig dybt, at en soldat har måttet betale den højeste pris. Mine tanker går til soldatens familie og nærmeste. Deres tab kan ikke erstattes. De har min dybeste medfølelse og støtte, siger hun.

De danske soldater var på patrulje til fods mellem Patrol Baseline og Gereshk, da sprængladningen blev udløst og dræbte soldaten.

- Det er med stor sorg, at jeg har fået meddelelse om, at en af vore soldater er blevet dræbt i Afghanistan, og at fire andre soldater er blevet lettere såret.

- Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe familier og pårørende herhjemme samt for at støtte kammerater og kolleger i Helmand, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos til hjemmesiden.

Soldaterne modtog alle førstehjælp, og de blev derefter fløjet til felthospitalet i Camp Bastion, hvor man måtte sande, at den ene soldats liv ikke stod til at redde.

Han blev erklæret død allerede ved ankomsten til felthospitalet.

  /ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App