Præstø-ulykken bliver meldt til politiet

Foto: TV ØST

Søfartsstyrelsen går til politiet efter drukneulykken fra Præstø Fjord, hvor en lærer mistede livet.

 

Drukneulykken på Præstø Fjord fra februar i år bliver nu en sag for politiet. Søfartsstyrelsen har besluttet sig for at indgive en politianmeldelse efter dragebådsulykken, hvor en lærer fra Lundby Efterskole druknede og syv elever måtte genoplives.

- Der er begået nogle overtrædelser, som, vi mener, bør strafforfølges og vil indgive en politianmeldelse meget snart, siger specialkonsulent Anita Vedsø Larsen.

Hun vil dog ikke uddybe, hvad politianmeldelsen kommer til at indeholde, og hvem den vil rette sig imod.

Onsdag kom den Maritime Havarikommission med havarirapporten om sagen, hvor der bliver rejst en sønderlemmende kritik af skolens ledelse for ikke at have taget risikoen ved dragebådssejladsen alvorligt.

- Nu vil vi vurdere denne her rapport fra Den Maritime Havarikommission, men vi har allerede på et tidligere tidspunkt modtaget politiets materiale i sagen, og de to ting vil vi vurdere sammen, når vi indgiver den endelige politianmeldelse, siger hun.

Anita Vedsø Larsen ved endnu ikke, hvornår politianmeldelsen vil blive indgivet, men hun fastslår, at det ikke bliver onsdag og kan heller ikke love, at det bliver i denne uge.

Politiet afventer nu anmeldelsen, oplyser politiadvokat Michael Boolsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi.

Lundby Efterskole og skolens forsikringsselskab, Tryg, vil først udtale sig om rapporten senere onsdag, når de har haft tid til at læse den grundigt igennem.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App