Politiker lover dig bedre mobildækning

Foto: TV ØST

Det skal være slut med at mobilen mister sit signal. Teleselskaberne skal tvinges til at sikre os bedre mobildækning, kræver Socialdemokraterne.

Telefon-signalet falder ud i tide og utide – og hvis du skal være sikker på at få et opkald igennem, så skal du stille dig op på en fjerntliggende bakke.

Det er realiteten i en stor del af vores region, hvor mobildækningen i landområderne lader meget tilbage at ønske for kunderne.

Og problemet med elendig dækning er nu så stort, at Socialdemokraterne er klar til at skride ind med lovgivning for at sikre borgerne bedre mobildækning.

- Hvis teleselskaberne ikke lever op til de minimumskrav til dækning, som de har lovet, så må vi tage lovgivningen i brug for at tvinge dækningen igennem i de tyndtbefolkede områder, siger Socialdemokraternes IT- og Teleordfører Trine Bramsen til TV 2 ØST. Teleselskaberne skal i dag som minimum dække 98 procent af landet.

Trine Bramsen vil dog i første omgang kræve konkrete målinger af teleselskabernes dækning i Danmark. I dag kan de nemlig slippe med at aflevere teoretiske oversigter over dækningen. Men det er slet ikke godt nok til at give et overblik over den faktiske dækning, siger hun.

- Mit klare indtryk er, at der er langt større problemer med mobildækningen, end jeg nogensinde havde drømt om, siger hun. Hun har det seneste halve år fået mere end 1500 henvendelser angående dårlig mobildækning. Her i regionen rammer problemet især Lolland-Falster og Odsherred - men udenfor byerne er der problemer i hele regionen, siger hun.

Trine Bramsen fastslår, at det i dag slet ikke er acceptabelt, at teleselskaberne ikke kan sikre borgerne en ordentlig mobildækning.

- Vi lever jo i 2012 – og vi er jo drønafhænige af dækningen på vores mobiltelefoner. Det er ligesom el-, vand- og varme. Og det er afgørende for erhvervslivet, siger hun.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App