Smuglere får travlt med klistermærker

Der vanker ikke bare højere bøder, næste gang smuglere tager for meget øl eller sodavand. Fremover skal der arbejdes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligere kunne øl- og sodavandssmuglere betale sig fra det, når tolderne tog dem. Nu bliver det endnu dyrere og langt mere besværligt. En klækkelig bøde, høje afgifter og et hyr med små røde klistermærker i tusindvis.

- Det nye er, at varerne bliver beslaglagt og kørt til Dansk Retursystems lager, hvor de bliver opbevaret, mens ejeren får emballagen godkendt. Derefter skal han så bestille en tid, så han selv kan komme og sætte pantklistermærkerne på varerne. Det hele for hans egen regning, siger Carl Andersen, der er leder i Skats fynske og jyske smugleriafdeling.

Oven i hatten skal smuglerne nu også betale 25 procents moms på varerne og en bøde på 10.000 kroner til Miljøstyrelsen for at overtræde pantreglerne.

Ifølge Carl Andersen betyder det, at en smugler, der bliver taget med 200 rammer øl og 100 rammer sodavand i dag, må af med knap 35.000 kroner mod tidligere godt 5200 kroner. Regnestykket er baseret på rammer med 24 dåser.

De øvre grænse for hvor meget øl og sodavand, man må indføre i Danmark, er 110 liter af hver. Det svarer til knap 14 rammer.


Nyhedsoverblik