Småbanker har udsigt til kæmpetab

Foto: TV ØST

En række af landets mindre- og mellemstore banker risikerer et samlet tab på knap 650 mio. kr. i forbindelse med salget af den kriseramte ejendomskoncern Essex. Heriblandt Sparekassen Lolland.

Efter flere års stilstand ser det nemlig ud til, at det nødlidende selskabs største kreditorer med Realkredit Danmark og BRF i spidsen får held til at sælge selskabet til schweiziske UBS for en pris på omkring 6,6 mia. kr.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Der var indkaldt til hastemøde mellem de primære kreditorer så sent som i fredags, og der foreligger således nu et reelt tilbud fra UBS, som bl.a. tiltænker Essex-stifteren Peter Halvorsen en central rolle i ejendomsselskabet fremover, hvis det lykkedes dem at overtage virksomheden.

Essex har gennem de senere år tabt milliarder og har reelt været styret af kreditorerne med Realkredit Danmark i spidsen.

Prisen på ca. 6,6 mia. kr. betyder, at Essex' primære kreditorer får deres udlån dækket, mens de mange mindre danske banker, der gennem tiden har lånt ejendomsgiganten mange millioner, risikerer store tab.

Det er bl.a. banker som Sparbank, Alm. Brand, Sparekassen Lolland og Sparekassen Faaborg, der alle risikerer store tab på den forestående handel, medmindre de selv vælger at overtage ejendommene.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App