Mange kandidater til Sundhedsprisen

Foto: TV ØST

I alt små 100 kandidater indstillet til årets to sundhedspriser i Region Sjælland

At dømme ud fra antallet af kandidater, bliver kampen om årets to sundhedspriser i Region Sjælland en spændende affære. Ved fristens udløb den 22. september var op mod 100 kandidater i alt er blevet bragt i forslag, fordelt med 46 til Den store Sundhedspris og 49 til Seernes Sundhedspris.

Den store Sundhedspris er på 150.000 kr. og uddeles ved Regionsrådets møde torsdag den 1. december. Temaet i år for denne pris er forebyggelse, og prisen skal gå til for eksempel virksomheder, uddannelsessteder eller institutioner, som gør noget særligt i Region Sjælland på dette område.

Seernes Sundhedspris er på 50.000 kr. og uddeles i samarbejde med TV2 Øst og TV2 Lorry. Her er temaet sund kost i forhold til borgerne i Region Sjælland, og prisvinderen findes ved en sms-afstemning blandt seerne, efter at de nominerede kandidater er blevet præsenteret på TV-stationerne hen over efteråret. Virksomheder, foreninger, institutioner eller andre, som yder en speciel indsats, kan komme i betragtning her.

Uddelingen sker direkte på TV tirsdag den 29. november. Samtidig med pengepræmien får prismodtagerne et unikt glasæble, kreeret af glaskunstneren Torben Jørgensen fra Fensmark.

Det er fjerde år i træk, at Region Sjælland uddeler Sundhedsprisen, der med sine i alt 200.000 kr. er en af Danmarks største. Sidste år gik Seernes Sundhedspris til foreningen Streetpower fra Nyråd, mens Gerlev Idrætshøjskole løb med den store pris.

Dommerpanelet, der udvælger vinderen af Den store Sundhedspris og nominerer kandidaterne til Seernes Sundhedspris, består af regionsrådsmedlemmerne Nicolai Nicolaisen, Jette Leth Buhl og Kirsten Devantier, kommunalbestyrelsesmedlem Birgitte Steen Jørgensen, Vordingborg, udannelsesvejleder Ida Husby, Ankerhus, samt studieværterne Bue Bukh Petersen, TV2 Øst, og Camilla Rozenfeld, TV2 Lorry. Desuden er der to repræsentanter fra administrationen i Region Sjælland.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App