Slagelse siger nej til valgindsamling.

Foto: TV ØST

Slagelse er den eneste kommune her i regionen, som har sagt nej til at humanitære organisationer må samle ind på valgstedet torsdag.

- Selvom jeg selvfølgelig støtter meget op omkring humanitære organisationer, så synes jeg nok, at det er et af de steder, hvor man skal have lov til at være i fred.

Mette Jensen er hermed helt i tråd med Lis Tribler, der er borgmester i Slagelse og socialdemokrat. - Vi vil meget gerne have at det er valghandlingen, det handler om på valgstedet. Der er masser af mennesker, der i forvejen synes at det er svært at orientere sig omkring kandidater, stemmesedler osv., og de skal ikke også forstyrres af at nogen står og samler ind. De humanitære organisationer er velkomne til at samle ind, og vi vil gerne støtte op omkring dem, men de skal ikke ind på valgstedet, siger Lis Tribler i dag til TV2 Øst.

Hermed adskiller Slagelse kommune sig fra samtlige andre kommuner i regionen, hvor politikerne alle har sagt ja til at humanitære organisationer må stille op med raslebøssen på valgstederne. I Sorø har de en lang tradition for at sige ja til at mixe valg og indsamling og borgmester Ivan Hansen, (Soc.dem) synes ligefrem, at det er en god idé.

- De humanitære organisationer er jo ret stilfærdige, og ikke på nogen måde anmasende overfor vælgerne. Dermed sker der 2 gode ting på sådan en dag, der er valg, og der bliver samlet ind til gode formål, siger Ivan Hansen til TV2 Øst.

Morten Kjær Petersen, der er kommunikationschef hos Red Barnet, er glad for, at de må komme. - Vi ved af erfaring, at det er en god dag at samle ind på. Folk har i forvejen reflekteret lidt over, hvad er det for et samfund, vi gerne vil have, og derfor kommer mange hen og taler med os og hører om det arbejde, vi laver, og putter 5 eller 10 kroner i bøtten, siger han i dag.

02:13 Luk video

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App