Slagelse må punge ud til fattige kommuner

Foto: TV ØST

Borgmesteren i Slagelse Kommune, Lis Tribler ser ud til at skulle finde 16 millioner kroner på næste års budget. De skal gives til fattigere kommuner.

Borgere i Slagelse Kommune kan sikkert godt huske, hvordan det er, når kommunen sparer. Det mærkede de nemlig sidste år.
- Det gjorde jo ondt, fordi vi sagde farvel til rigtig mange medarbejdere, og vi måtte skrue ned på servicen overfor vores borgere. Det er jo aldrig rart, siger borgmester Lis Tribler (Soc.Dem)

Nu skal kommunen så finde yderligere 16 millioner, denne gang til gavn for andre - og mere fattige - kommuner. Regeringen har nemlig udpeget Slagelse Kommune som en af de kommuner, der må betale til de fattigere kommuner. Det står i det forslag til en udligningsreform, som blev lagt frem i dag.

- Det synes jeg ikke om. Jeg ville hellere have haft et plus på 20, for så havde det alt andet lige set nemmere ud, siger Lis Tribler.
Hun forstår faktisk ikke, hvorfor Slagelse Kommune skal betale:
-  Med de udfordringer, vi synes, vi har i forhold til uddannelse og ledighed osv., så synes jeg ikke, vi stod forrest i køen i forhold til at skulle aflevere.

Borgmesteren ser ingen anden løsning end at prøve at påvirke sine partivenner i regeringstoppen
- Nu vil jeg så afvente de forhandlinger, der bliver og selvfølgelig også gøre min indflydelse gældende i forhold til at få afhjulpet det, der ser ud til at koste Slagelse Kommune.

03:25 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App