Unge elsker skak

Foto: TV ØST

De studerende ved seminaret i Vordingborg dyrker i disse dage skak. Det gamle spil skal nemlig hjælpe skolebørnene med at blive bedre i skolen

Af Anders Lander Mogensen

Det kan knibe med tålmodigheden og koncentrationen blandt eleverne  i Vordingborg kommunes folkeskoler, og  derfor har skolerne indført en  måde til igen at få børnene ind i undervisningen.

Måden hedder skoleskak. Og skoleskak er vildt populært blandt de unge, fortæller Mads Jacobsen, der er general sekretær i dansk skoleskak.

-    Mange unge oplever skak som en form for computerspil fra gamle dage - en slags stenalderens Counter-strike, siger han.

Netop i disse dage handler det hele om skak på seminaret i Vordingborg, hvor de studerende lærer meget mere om skakspillet og om hvordan man lærer det til andre.

Spillet er nemlig meget brugbart i undervisningen, siger Mads Jacobsen.

-    Meningen med dette undervisningstilbud er at skak både skal øge tålmodigheden og læreevnen og læreviljen hos børnene.

Skoleskak er faktisk bare et ganske almindeligt spil skak  med to spillere, som vi kender det, men spillet i skolen har lærerne som ”trænere”, fortæller Mads Jacobsen.

Endelig har man også i skolen udviklet en ny form for skak, hvor man blander idræt og spil sammen. Det nye spil hedder løbeskak, og det går ud på at brættet står ti meter væk fra spillerne, så de skal løbe op til brættet, lave deres træk og så løbe tilbage til  startstedet, hvorefter modstanderen kan løbe op og lave sit træk.

Du kan se meget mere på skoleskaks egen hjemme side: www.skoleskak.dk

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App