Skoler optager ikke-parate elever

Selv om folkeskolens ældste elever er blevet erklæret »ikke-parate« til gymnasiet, hf eller handelsskolen, er det ikke ens betydende med, at vejen til skolen dermed er lukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tal fra Børne - og Undervisningsministeriet viser, at 52 procent af de 2578 ansøgere, der var erklæret ikke-parate af deres vejledere sidste år, alligevel blev optaget på en gymnasial ungdomsuddannelse. Og blandt de skoler, der optager flest, er gymnasierne i Slagelse og Køge, samt Handelsskolen i Køge, viser en opgørelse fra nyhedsbrevet Agenda.

Men også på Midtsjællands gymnasier optager man ansøgere, der ellers har fået stemplet »ikke-parat«. Halvdelen af de 12 ansøgere, der var blevet erklæret ikke-parate af Ungdommens Uddannelsesvejledning, blevet således optaget på skolerne i Haslev eller Ringsted sidste år. Det fortæller rektor, Lene Ejlertsen til Dagbladet Ringsted.

 - Mange af dem, der er erklæret ikke-parate er sådan set dygtige nok rent fagligt. Men nogle har måske været trætte af folkeskolen. Og så er der dem, som ikke opfylder de formelle krav, fordi de ikke har haft tysk eller fransk som andetsprog. Hvis de består prøven, og vi efter vores samtaler med dem vurderer, at de er klar, har de fået chancen, siger hun til DAGBLADET Ringsted.

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning, der står bag vurderingerne af eleverne, ser man ikke noget problem i de mange omgørelser.

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, hvis vi laver et godt og sagligt stykke arbejde, og det så bliver underkendt. Når det er sagt, så er reglerne skruet sådan sammen, at eleverne har ret til at søge, og gymnasierne ret til at optage dem, hvis de klarer deres prøver, siger Mark Jensen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Roskilde og Køge Bugt-området.

/ritzau/


Nyhedsoverblik