Skilsmisseritual i kirken

Flere præster i vores region siger "ja" til et skilsmisseritual i kirken. Biskoppen kalder det kunstigt, og vil hellere bruge kræfterne på rådgivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sognepræst i Tårnborg Kirke ved Korsør, Susanne Jensen, er en af de præster, der mener, at et skilsmisseritual i kirken kan være en god idé. Her vil præsten sætte ord på bruddet, hvilket kan være svært for folk.

- Min erfaring siger mig, at det at du kan tilbyde et rituelt rum, hvor folk kan modtage uden hele tiden at skulle præstere noget selv, det kan være en meget stor aflastning i for mange mennesker, siger Susanne Jensen.

Hvordan ritualet skal foregå har Susanne Jensen ikke gjort sig så mange tanker om. Men hun forestiller sig, at det skal bygge på tilgivelse, og at en bøn vil indgå.

- Det vil aldrig blive skilsmissen, som man går ind og velsigner. Men parret kan bede om hjælp til at komme fra hinanden på en måde, hvor man kan gå en ny vej i møde uden alt for onde sår, siger Susanne Jensen.

Biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, synes, at et ritual vil være kunstigt. Han ser hellere, at kirken bruger kræfterne på at samle flere par ad gangen, og sammen snakke om ægteskab, inden det går galt.

Susanne Jensen har en anke ved et skilsmisseritual. Begge parter skal være med på det. Ellers kan det blive endnu værre for den mest sårede part. Men hun mener ikke, at ritualet vil stride mod ordene fra vielsen "til døden jer skiller".

- Selv om man bliver skilt, så kommer man jo aldrig fri af hinanden. Det er både i de ægteskaber, hvor der er børn. De binder jo folk sammen, indtil døden skiller. Men også i de ægteskaber, hvor der ikke er børn. Et brudt kærlighedsforhold vil man jo altid bære med sig, siger Susanne Jensen.


Nyhedsoverblik