Skattefolk jagtede beviser for grænsekontrol

Foto: TV ØST

Det var vanskeligt at finde dokumentation for øget kriminalitet, som var begrundelse for grænsekontrol i 2011.

Da VK-regeringen og Dansk Folkeparti i maj 2011 indgik en aftale om grænsekontrol, skete det med begrundelsen:

"Der har i det senere år været en markant stigning i den grænseoverskridende kriminalitet", hvilket skulle bremses af en "permanent og synlig" kontrol ved grænserne.

Dén begrundelse satte efterfølgende embedsmænd på et stort arbejde, for det var svært at finde dokumentation, der holdt, viser interne dokumenter, som Morgenavisen Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Det materiale, som Justitsministeriet kom med, fandt Skatteministeriet "ikke imponerende", og en direktør i ministeriet bad derfor sine medarbejdere om at "finde noget, der ligner noget"

En anden direktør spekulerede i, om fund af gødning kunne relateres til terrorsager, skriver Jyllands-Posten.

Justitsministeriet kritiserede flere gange de udkast, som skattefolkene kom med, og advarede direkte mod at sende de "mange udokumenterede formodninger" som svar til EU, viser et internt referat, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

SF og Socialdemokraterne kritiserer den daværende regering for at have konstrueret en alternativ virkelighed for at få fakta til at passe med ønskerne fra Dansk Folkeparti.

- Man får helt sympati for de stakkels embedsfolk, der sidder der og river sig i håret for at komme op med bare et eller andet, der kan bruges, når nu deres ministre har lavet sådan en gang symbolpolitisk makværk, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.

Den daværende skatteminister Peter Christensen (V) afviser i en mail kritikken over for Jyllands-Posten.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App