Simple råd kan forhindre ulykker

Foto: TV ØST

Særlige cyklistspejle er ikke altid nok til at undgå højresvingsulykker. Både cyklister og chauffører kan nedsætte risikoen for ulykker, hvis de følger et par simple råd.

En blød cyklist har ikke mange chancer over for en mange tons tung lastvogn, hvis først uheldet er ude. Men et par simple råd kan være med til at få en kedelig statistik over dræbte cyklister ved højresvingsulykker til at falde.

- Kommer man cyklende og lastbilen allerede holder ved svinget, så sørg for at blive bag lastbilen, siger Michael Malmquist, kursusleder ved FDM's Sjællandsring ved Roskilde.

Hvis man som cyklist venter for rødt, skal man sørge for at få øjenkontakt med chaufføren, når lastbilen kører op og holder på siden. Føler man, at lastbilen kommer for tæt på, skal man skynde sig af cyklen og trække ind på fortorvet.

Også chaufførerne kan gøre deres for, at ulykkerne undgås. De skal hele tiden være opmærksomme på situationen rundt om bilen.

- Chaufføren skal sikre sig, at spejlene er retvinklede, sådan at han kan se, hvad der sker rundt omkring lastbilen, siger Michael Malmquist.

02:05 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App