Silden bliver dyr

Regional sildeproducent regner med høje prisstigninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver væsentligt dyrere at dække påskebord i år. Der meldes om stærkt stigende priser på marinerede sild. Råvareprisen for de norske sild er steget med 77 procent. Det betyder kraftige prisstigninger på alt fra kryddersild til marinerede sild og karrysild, skriver DR Sjælland.

- Det er voldsomme stigninger, som forbrugerne skal regne med, siger Susanne Folmer, der er direktør for landets ældste sildeproducent, Lykkeberg Sild i Hørve i Nordvestsjælland.

Årsagen er at nordmændene har beskåret sildekvoten med 40 procent, og det har sendt priserne på himmelflugt, fortæller Susanne Folmer, der også er formand for Konsumfiskeindustriens Arbejdsgiverforening.

- Der er stor efterspørgsel efter de store norske sild i Rusland, Polen og Sverige, ja selv et land som Nigeria importerer norske sild. Alle vil have sild, og så går det galt med priserne, siger Susanne Folmer til DR Sjælland.

I butikkerne meldes der om prisstigninger på mellem fem og 10 kroner pr. glas.

Mens den norske sildestamme er trængt, går det til gengæld godt for den danske. Her er kvoterne øget med 120 procent, oplyser Danmarks Fiskeriforening til DR Sjælland.

Ingen af de fire hjemlige producenter af marinerede sild anvender danske sild, der er en del mindre end de norske. De danske sild eksporteres typisk til Tyskland, hvor der er et stort marked for små sild.

 


Nyhedsoverblik