Servicechef-sønner retsforfølges

Foto: TV ØST

Danmarkshistoriens største sag om svindel med kommunale midler er ikke slut endnu.

Den hovedtiltalte, Ringsted Kommunes tidligere servicechef, har ganske vist aflagt fuld tilståelse og er blevet dømt, men tilbage er tre medtiltalte.

En sag mod servicechefens veninde er blevet udskilt til behandling på et senere tidspunkt, mens servicechefens to sønner på 27 og 31 år i første omgang slap fri, da anklagemyndigheden i forbindelse med deres mors tilståelse valgte at frafalde tiltalen. Men nu skal de to alligevel i retten. Ringsted Kommunes økonomiudvalg besluttede nemlig i aftes, at kommunen skal anlægge en civil retssag mod de to. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

De stod anklaget for med deres mors hjælp at have fået udbetalt for meget i løn for det arbejde, de havde udført for kommunen - blandt andet som rengøringsassistenter.

Ifølge det oprindelige anklageskrift drejede det sig i begge tilfælde om cirka en million kroner, de havde fået udbetalt for meget. Kommunen vil nu forsøge at overbevise retten om, at pengene er udbetalt uberettiget, og at sønnerne skal betale dem tilbage.

- Det er jo borgernes penge, så vi gør alt hvad vi kan, siger kommunaldirektør Jacob Nordby til DAGBLADET Ringsted.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App