Serveringsregler skaber forvirring

Foto: TV ØST

Værtshuse og spisesteder i gågaden i Vordingborg er forvirrede. Årsagen er, at kommunen har regler omkring udendørsservering, som ingen kan forstå - ikke engang kommunen selv.

To barer. Begge beliggende på gågaden i Vordingborg. Men kun det ene sted må de servere udenfor. Hvorfor? ja, det er der ingen af stederne, der helt ved.

I det hele taget hersker der forvirring omkring reglerne for udendørsservering i netop Algade i Vordingborg.

- Min nabo har borde og stole ude, som ikke har søgt. Der sker ikke noget. Jeg har søgt, og jeg må så lade være med at sætte ud. Hvorfor har de så regler, påpeger Judith Mathiesen, som ejer Amigo Bar.

Ifølge kommunens officielle regler så er udendørsservering i gågaden kun tilladt i perioden 1. maj - 1. oktober. Men mange steder bliver det ikke overholdt, og det skulle i princippet udløse en bøde.

Ifølge Torben Gleesborg, udviklingsdirektør i kommunen, er der god grund til at undre sig.

- Vi kan sagtens forstå forvirringen. Vi er kommet til at give nogle dispensation til nogle og ikke til andre, og det er jo heller ikke okay af os som administration, siger Torben Gleesborg.

Derfor vil administrationen nu arbejde for en ændring af reglerne, som betyder at der må serveres udenfor - også tidligere end 1. maj.

- Vi har simpelthen kigget godt på vores regulativ og har tænkt: nej, det her passer ikke til en moderne by som vordingborg, uddyber Torben Gleesborg.

De nye regler vil sandsynligvis først trædei kraft til næste år. Alligevel kan blandt andre Amigo Bar allerede nu tage forskud på glæderne.

- De må gerne stille borde ud fra i dag af. Vi vil ikke komme efter dem, lyder det fra Torben Gleesborg.

01:35 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App