Sejlerfamilie har det godt

Foto: TV ØST

Kalundborg-familien er efter måneders gidseltagning tilbage i Danmark. De har det fint.

Sejlerfamilien fra Kalundborg, der i adskillige måneder har været tilbageholdt af somaliske pirater, er tilbage i Danmark.

Det oplyser underdirektør Jakob Bender fra Europæiske Rejseforsikring til TV2.

- De har det fint. De har det godt. Vores læger har været med dem på turen hjem. De har det bedre, end vi frygtede, og ingen af dem skal indlægges, siger Jakob Bender.

- Uden at gå i detaljer kan jeg sige, at de er mærket af at have været, hvor de har været i over seks måneder. De har fået anderledes mad og mindre mad, end de ville få under normale omstændigheder.

- Men de er ikke underernærede, forklarer Jakob Bender til tv-stationen.

Familien skulle være frigivet efter betaling af en løsesum på omkring 16 millioner kroner, fremgår det af forskellige medier.

Allerede få dage før, de blev taget til fange af somaliske pirater i slutningen af februar, var sejlerægteparret Jan og Birgit Quist Johansen, deres tre teenagebørn Rune, Hjalte, Naja, der på kapringstidspunktet var mellem 13 og 17 år, begyndt at længes hjem.

- Vi begynder at savne livet og hverdagen derhjemme, men hverdage er der trods alt mange af gennem livet, og det er de skæve, fantastiske og frygtelige oplevelser, som man husker bedst, og som giver hverdagen mening.

Det skrev de i et brev - gengivet i sejlerbladet Bådmagasinet.

Familien med deres to gaster om bord blev kapret i den 43 fods store sejlbåd Dynamic ING den 24. februar ud for Afrikas Horn.

De var på vej hjem gennem Suez Kanalen efter to års jordomrejse, da de blev fanget og måtte gennemleve 163 dages mareridt i fangenskab.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App