Sclerosebehandling dumper

Foto: TV ØST

Den kontroversielle sclerosebehandling, som mange patienter ifølge Scleroseforeningen den seneste tid har rejst til udlandet for at få foretaget, virker ikke. Det viser en undersøgelse lavet af forskere på Rigshospitalet.

Flere hundrede danske sclerosepatienter har ellers indenfor den seneste tid rejst til udlandet for at få foretaget en ballonudvidelse af halsvenerne, i håbet om lindring og helbredelse.

Det er en italiensk læge, Paolo Zamboni, der står bag behandlingen, han mener at kunne dokumentere, at stort set alle sclerosepatienter lider af forsnævringer i halsvenerne.

En ny dansk undersøgelse på Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet dumper dog nu behandlingen. Det skriver Dagens Medicin.

Det er Scleroseforeningen, der har betalt 575.000 kr. for at få undersøge, om mennesker med sclerose har karakteristiske forsnævringer på halsens vener.

- Der er ikke sammenhæng mellem sclerose og forsnævringer i halsens vener. Derfor kan vi ikke bekræfte teorien om, at ballonudvidelse af halsvenerne har en gavnlig efter, siger Morten Blinkenberg, der er overlæge og en af personerne bag den danske undersøgelse.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App