Schnitzel med kartoffelmos-topping (22/4)

Mads er i køkkenet på Sorø Husholningsskole, hvor lærer Kim Petersen giver gode råd og opskrifter fra sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser (til 4 personer)

  • 4 kalveschnitzler, skinkeschnitzler kan også bruges
  • 1 kg melede skrællede kartofler
  • 50 g smør
  • 1 stort løg i fine tern
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl. fløde
  • Rasp og 1-2 æg til panering
  • 4 skiver bacon
  • 100 g rucola
  • ½ rødt krølsalathoved
  • 1-2 d. fløde
  • 1 æg
  • 20 g smør
  • Basilikum
  • Olie/smør til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmetode

  1. Skær de skrællede kartofler i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Paner schnitzlerne og brun dem på hver side i olie/smør. De skal kun brunes endelig ikke steges færdige.
  3. Svits løgene i smør og tilsæt mel.
  4. Bag sovsen op med fløde (mælk eller bouillon kan anvendes) og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør efter behov.
  5. Mos kartoflerne og tilsæt fløde, æg og smør til mosen så den bliver ekstra cremet og delikat.
  6. Put kartoffelmosen i en sprøjtepose (en frysepose kan også anvendes) og læg nogle flotte ringe rundt på hele den brunede schnitzel. Sørg for at lave et hul i midten.
  7. Hæld lidt sovs i midten (sørg for at kartoffelmos ringen er tæt) læg et stykke basilikum og et stykke bacon på toppen af schnitzlen.
  8. Steg schnitzlerne færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
  9. Anret på tallerken med skyllet salat overhældt med lidt olivenolie og citronsaft, samt et skive citron på hver schnitzel.


Nyhedsoverblik