Scandlines med rekord-resultat

Scandlines opnåede med en omsætning på 4,08 milliarder kroner og et overskud på 768,7 millioner kroner selskabets hidtil bedste resultat. Overskuddet blev øget med hele 47 procent i 2006.

Scandlines tjener godt på færgesejladsen. Udover at overskuddet steg med 47 procent i 2006, så øgede virksomheden også omsætningen, som steg med 4,6 procent i 2006 til 546,9 millioner euro.

- Årsresultatet omfatter også engangsindtægter på 11,1 mio. euro, der stammer fra salget af ca. 10 procent af aktierne i Mols-Linien A/S. Men vi øgede også driftsresultatet med 24,2 millioner euro til 76 millioner euro i forhold til sidste år. Og det er vores bedste driftsresultat, siden selskabet blev stiftet i 1998, fortæller Scandlines adm. direktør Peter Grønlund.

Næsten alle forretningsområder bidrog til det gode koncernresultat. Ikke mindst fragtområdet har været med til at skabe væksten, som har været størst i trafikken mellem Skandinavien og de mellem- og østeuropæiske lande.

Den største vækst har der været på ruten Gedser-Rostock, hvor der i 2005 blev indført et nyt og mere effektivt færgekoncept.

Store forventninger

Som et resultat af de positive konjunkturer i de lande, der grænser op til Østersøen, samt udviklingen i den internationale arbejdsdeling, forventer Scandlines fortsat vækst i transportmængder og omsætning på de 12 færgeruter.

Scandlines ejes ligeligt af Deutsche Bahn AG og Det Danske Transport- og Energiministerium.

Scandlines transporterede i 2006 i alt ca. 20 millioner passagerer,

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App