Salg af skov starter strid

En række naturforeninger er urolige over, at Allindelille Fredsskov nu er blevet sat til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om sommeren når Allindelille Fredsskov står i sit fulde flor, huser skoven helt unikt to af Danmarks sjældneste blomster: Knælæben og flueblomsten.

Selvom der er lang tid til sommer, får skoven denne vinter usædvanligt meget opmærksomhed fra blomsterelskere.
Københavns Universitet vil nemlig ikke længere leje skoven fra Universitets- og Byggestyrelsen, som de har gjort de sidste mange år, og derfor har styrelsen valgt at sætte de 600.000 kvadratmeter natur til salg.

- Det er forfærdeligt, for i værste fald vil en ny ejer betyde, at vi mister noget af Danmarks botaniske mangfoldighed og mest sjældne arter, fortæller Michael Leth Jess, som er vicedirekør i Danmarks Naturfredningsforening.

Også i Dansk Botanisk Forening er de urolige over salget:

- Når folk køber en skov, er det ofte for at tjene penge på den. Ikke for at bruge en masse midler på at leve op til krav og vedligeholdelse, lyder det fra Mikael Landt, som er formand for naturbeskyttelsesudvalget i Dansk Botanisk Forening.

Den skepsis deler universitets og bygningsstyrelsen, som valgte at sælge skoven, dog ikke.

- Der er jo en del restriktive krav til driften af netop den skov, så vi regner da med, at det vil være en køber med interesse for bevarelse af floraen, som i sidste ende køber skoven, lyder det fra udlejningschef Ulrik Abild.

Interessen blomstrer allerede nu blandt eventuelle købere, men de to foruroligede foreninger vil kæmpe for, at skoven forbliver på offentlige hænder.

- Vi har skrevet til henholdsvis videnskabs- og miljøministeren for at se, om de ikke kan finde en anden løsning, der kan sikre skovens fremtid bedre, fortæller Michael Leth Jess.

 

 


Nyhedsoverblik