Sælg sommerhusene til udlændinge

Foto: TV ØST

Venstres Jacob Jensen åbner nu op for, at danske sommerhuse som et eksperiment kan sælges til udenlandske købere. Dermed bryder han med Venstres holdning. Forslaget får en blandet modtagelse i Odsherred.

- Det er da en god ide. Glimrende. Og det er jo flinke mennesker, det ser vi jo hele sommeren, når de valfarter hertil fra hele Europa. Stub Christiansen fra Odsherred ser helt fornøjet ud ved tanken om at få en tysk, norsk eller svensk nabo.

Det er Venstres finansordfører Jacob Jensen, der i dag foreslår, at danske sommerhuse som et forsøg i frikommunerne kan blive solgt til udlændinge.

- Jeg tænker, at EU alligevel meget snart kommer med et påbud om, at vi åbner op for handel med danske sommerhuse. Ligesom at danskere kan købe sommerhuse i andre lande. Og så synes jeg, at det ville være gavnligt, hvis vi har lavet nogle forsøg, og har draget nogle erfaringer først, siger Jacob Jensen, (Venstre) i dag til TV2 Øst.

Det er Venstre i Odsherred, der i forbindelse med at kommunen overgår til at være frikommune har foreslået, at man forsøger at åbne op for, at udlændinge må købe nogle af de mange sommerhuse, der står til salg i sommerlandet.

- Det synes jeg er en spændende tanke. Og jeg vil gerne støtte den. Lollands borgmester Stig Westergaard har også været ude med et lignende forslag. Det kunne betyde, at nogle af de mange tomme sommerhuse bliver brugt, og at der kommer mennesker hertil, der ikke ville være kommet ellers, siger Jacob Jensen.

Thomas Adelskov, (Soc.dem.) er borgmester i Odsherred, han er ikke begejstret. - Vi skal tænke på, at hvis vi sælger sommerhuse til mennesker, der bor 1000 km væk, så er de her kun nogle få uger om året. Vi vil gerne have, at de sommerhuse, vi har heroppe, bliver brugt, så både de handlende og de, der arbejder med turismen, har glæde af sommerhusejerne en stor del af året, siger Thomas Adelskov i dag til TV2 Øst.

02:15 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App