Sårbehandling på mobilen

Fremtiden er digital. Det gælder også inden for hjemmeplejen. Snart kan de ældre få behandling over smartphonen. Allerede nu er den moderne teknologi en del af

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et tryk på touchskærmen. Og så har sygeplejerske Else Sværke tjekket ind til sit besøg hos Erik Pedersen på Nørre Alslev Plejecenter. Siden marts er smartphones lidt efter lidt blevet indført som en del af hjemmeplejen i hele Guldborgsund Kommune.

- Det sparer rigtig meget tid, og det giver en mere præcis behandling, erklærer Else Sværke, der nu har både kørelister, patientjournaler og medicinvejledning på den lille smarte telefon, som hun kan have med i lommen.

- Hvis jeg ikke havde den, skulle jeg slæbe rundt på en stor, tyk bog for at slå tingene op eller ringe til nogen, der sad i nærheden af en computer, fortæller sygeplejersken.

Fordelene er altså tydelige for personalet, og glæden er stor hos dem, der har valgt at indføre telefonerne.

- Det er et spørgsmål om at være ajour med nogle ting og udnytte den moderne teknologi, som bliver indført overalt. Vi vil også bruge den i vores hjemmepleje til gavn for borgerne, siger en tilfreds Bent Jørgensen (K), der er formand for Seniorudvalget i Guldborgsund Kommune.

Og de omtalte fordele er kun begyndelsen. For med en smartphone kan man også tage billeder af for eksempel et sår. Billeder, som kan sendes direkte til en læge, der med det samme kan tage stilling til, hvordan det skal behandles. Helt uden at være i fysisk kontakt med patienten.

- Det betyder rigtig meget. Både for vores arbejdstid, men også for det menneske, der har såret og det ubehag, det fører med, siger Else Sværke fra Nørre Alslev Plejecenter.

Systemet med sårbehandling over mobilen bruges allerede nu i hele Region Syddanmark og en række andre kommuner. Og politikerne har netop besluttet, at både sårbehandlingen og andre former for telemedicin skal indføres over hele landet.

I Sorø har smartphones og iPads været en del af hjemmeplejen i flere år, og mange kommuner i regionen arbejder på at indføre det.

[video:videonode:182932]


Nyhedsoverblik