Mange syge roer

Foto: TV ØST

Den er gal med roerne på Lolland. Foreningen Danske Sukkerroedyrkere får mange henvendelser fra roedyrkere, der er bekymrede over, at spirerne ikke kommer op som de skal.

- De burde jo stå som tinsoldater på række, men der er så mange af dem, der ikke er kommet op. Boye Tambour fra Stokkemarke er roedyrker, og en af de mange, der har problemer med sine roer i år.

- Det er ærgeligt, for jeg såede dem, da det var helt perfekt, og gik og ventede på at de skulle komme op, men jeg kan se at mange af dem er alt for små og forkrøblede, siger roedyrkeren til TV2 Øst.

Ifølge Foreningen Danske Sukkerroedyrkere er der mange, der har samme oplevelse i år, især med sorterne Kaktus og Herforth.

Derfor er der mange roedyrkere der har måtte så om. En af dem er Boye Tambour. - Det er jo ærgeligt, for det er dyrt. Alene at forberede jorden, og mandetimer til såning og såsæd koster mange penge, og så er der jo også det tabte udbytte, når nu vi er en måned bagud, siger han i dag.

Det er Nordic Sugar, der står for videresalg af roefrø i Danmark, i dag siger de til TV2 Øst, at de vil undersøge sagen og se nærmere på såningen.

Ifølge Danske Sukkerroedyrkere er der dog ingen tvivl om, at der ligger et stort erstatningskrav og venter fra de mange landmænd, der er ramt af de dårlige frø.

- Vi bakker vores medlemmer op hele vejen, og håber, at de kan finde en aftale med Nordic Sugar, men vi er klar til at støtte dem hele vejen, også økonomisk, hvis det kommer til en retssag, siger Hans Peder Madsen, der er næstformand i foreningen til TV2 Øst.'

01:41 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App