Ris a la mande parfait med nøddebrud og tranebær coulis

Ris a la mande parfait med nøddebrud og tranebær coulis

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

1 portion risengrød ( ca . 200 gr. )
4 pasturiserede æggeblommer
½ liter fløde
1 vanille stang
150 gr. tranebær
1 vanille stang
150 gr. sukker ( evt. mere )
2 dl. hindbær saft
100 gr. abrikoser
100 gr. sukker
80 gr. mandler

Kog en portion risengrød efter anvisning på pakken og køl den ned.

Kom æggeblommer op i en skål sammen med kornene fra en vanille stang og sukker  og pisk det luftigt.
Pisk fløden op til flødeskum og bland det i æggemassen.
Rør risengrøden i.  Brug den mængde grød du føler er rigtig for dig. Jo mere grød i isen , jo tungere bliver den.
Kom masen i små frysefaste forme eller i en stor rugbrødsform. Fryses i 4- 5 timer før den er klar til brug.

Kom sukker på tranebærene og kom stangen fra vanilleisen i gryden også og kog det op i hindbær saften.
Tranebærene smages til undervejs. De trækker meget sukker, fordi de er meget bitre. Når den ønskede sødme fremkommer, tages gryden af blusset og dernæst røres de hakkede abrikoser i.
Lad coulisen køle af indtil servering.

Blend mandlerne fint. Smelt sukkeret til karamel på en varm pande og rør mandlerne i. Kom et stykke bagepair på bordet og hæld den varme masse ud over. Læg endnu et stykke bagepapir på og rul karamellen tynd med en kagerulle.

Tag gerne isen ud lidt før servering.
Kom tranebær coulisen i bunden af tallerkenen. Lun den evt. først. Kom risengrødparfaiten ovnepå og læg nøddebrudene rundt om.


Nyhedsoverblik