Ringsteds folkeskoler skal vende karakter-kurven

Foto: TV ØST

I Ringsted skal en række initiativer sikre at eleverne i folkskolens afgangsklasser får højere karakterer.

Ugebrevet A4 kunne i dag fremvise en undersøgelse, som viser, at det står dårligt til med karaktererne for Ringsted Kommunes folkeskoler. Det er afgangsfagene matematik og dansk fra skoleåret 2010/11, der viser, at folkeskolerne ligger med et gab på 2,35 karakterpoint op til kommunens privatskoler.

Det gab er for stort, erkender Ringsted Kommune, som satser på at en ny overbygningsskole kan dæmme op for problemet. Den vil efter sommerferien samle 7-9. klasser fra tre skoler på den nye overbygning – og så skal alle sejl sættes for at hæve karaktergennemsnittet:

-Vi skal løfte infrastrukturen i IT, vi skal have bedre kompetencer til lærerne og de nye fysiske rammer skal være i orden, siger Sadik Topcu, som er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Ringsted Kommune.

Valdemarskolen i Ringsted er én af de folkeskoler, der halser efter privatskolernes karaktergennemsnit – og som er blandt de tre skoler, der skal sende klasser af sted til overbygningen. Og på Valdemarskolen håber man, at overbygningsskolen kan få folkeskoleeleverne til at stå med et bedre karakterblad efter sidste eksamen.

-Overbygningen kan give nogle faglige miljøer med mere koncentreret sparring for lærerne. Det vil i hvert fald kunne fremme den faglige udvikling, lyder det fra skoleleder, Henrik Østergaard.

02:20 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App