Rektor er sur over fejl i eksamensopgaver

Foto: TV ØST

Rektor på Zealand Business College (ZBC) i Ringsted er utilfreds med fejl i de eksamensopgaver i Engelsk på a-niveau, som Ministeriet for Børn og Undervisning har sendt ud til landets handelsskoler.

- Det er simpelthen ikke godt nok fra ministeriets side.

Jan Mandrup Jacobsen, som er rektor på handelsskolen Zealand Business College (ZBC) i Ringsted mener, at det kan have påvirket elevernes præstation, at der var mindst to fejl i de eksamensopgaver, som elever, der skulle op i Engelsk på a-niveau, fik udleveret til eksamen.

- De fejl bør ikke ske. Eleverne er jo i forvejen spændte og nervøse før eksamen, og så gør fejl i opgaven det altså ikke bedre, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Fejlene som gik igen i samtlige 6.500 eksamensopgaver i Engelsk på a-niveau, som Ministeriet for Børn og Undervisning sendte ud til landets handelsskoler, drejer sig om videoklip, der var placeret i forkert rækkefølge.

Ministeriet for Børn og Undervisning beklager fejlene og fortæller, at censorerne er informeret om fejlene, så de kan tage højde for dem.

- Vi prøver så vidt muligt at lade det indgå i vurderingerne, at nogle måske har været forvirrede og ledt efter de rette filer i lidt tid, siger Tine Bak, der er kontorchef hos Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Ministeriet for Børn og Undervisning, til avisen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App