Rejsekort breder sig

Foto: TV ØST

Flere end 61.000 kunder i vores område har nu købt det kritiserede rejsekort.

Det omdiskuterede rejsekort blev for alvor taget i brug for lidt mere end fire måneder siden. Nu har flere end 26.000 kunder købt kortet på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn mens 35.000 kort er blevet udstedt på Vestsjælland.

Ifølge Movia er det gået rigtig godt med at få kunderne til at bruge det nye kort. Lige nu bliver rejsekortet brugt over 120.000 gange om ugen i de to takstområder i vores landsdel.

-Det er rigtig glædeligt, at så mange kunder har taget godt i mod rejsekortet. Det er også rigtig positivt at se, at der stadig er flere og flere, der rejser med rejsekortet, siger Anders Due, der er centerchef i Trafikselskabet Movia.

Hård kritik af rejsekortet

Der har ikke kun været lutter glæde blandt passagererne, da man skulle overgå til det nye rejsekort. Det er blandt andet blevet kritiseret for en uigennemskuelig prisstruktur og for dyre rejser. Der har været eksempler på, at ældre med pensionistkort betalte seks gange så meget ved brug af rejsekort - i forhold til almindelige billetter.

Kritikken fik tirsdag DSB til at indskrænke myldretids-perioden med to timer, så det bliver det nemmere for ældre og unge med Wildcard at undgå de høje priser med rejsekortet. Transportministeren har nu bedt om en forklaring.

Kunder anbefaler rejsekort

Trods den hårde kritik så viser Trafikselskabet Movias egen undersøgelse, at omkring halvdelen af kunderne vil anbefale rejsekort til andre. Blandt andet er der tilfredshed med muligheden for at tanke sit rejsekort op.

00:31 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App