Regionsrådsformand frikendt

Foto: TV ØST

Ombudsmanden frikender regionsrådsformand Steen Bach Nielsen for anklagen om give sygeplejersker mundkurv på.

Det skriver Folketidende.

Regionrådsformanden opfordrede først på året sygeplejerskerne til at diskutere sygehuskritik og høj dødelighed internt og ikke i medierne.

Det fik efterfølgende Dansk Sygeplejeråds Sjællandskreds til at klage til Folketingets Ombudsmand, fordi det mener at regionrådsformanden krænkede deres ytringsfrihed igennem udtalelser i pressen. Men det mener Ombudsmanden ikke er tilfældet og indleder derfor ikke en undersøgelse på baggrund af en klagen.

- Der er ingen tvivl om, at offentligt ansatte i Danmark har en vidtgående ytringsfrihed, der ikke kan begrænses af arbejdsgiverne. Den foreliggende sag ændrer ikke ved dette. Men der skal selvfølgelig også være et spillerum for offentlige chefer til at markere deres ledelsesmæssige holdninger til, hvordan spørgsmål på arbejdspladsen bedst håndteres, skriver Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, på ombudsmandens hjemmeside.

- Det kan være vanskeligt at sætte en præcis grænse, men som jeg læser regionsrådsformandens udtalelse, opfordrer han blot sygeplejerskerne til at tage sagen op internt i regionen og ikke i pressen. Jeg mener ikke, at den opfordring er ulovlig,  siger ombudsmanden.

Beslutningen betyder blandt andet at man i Dansk Sygeplejeråd vil genoverveje hvordan medlemmerne fremover skal vejledes i åben kommunikation.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App