Regionerne har styr på kronerne

Foto: TV ØST

De fem regioner kom flot ud af 2011, som endda gav mindre overskud på små to milliarder kroner, viser nye tal.

Regionerne overholdt budgetterne i 2011 samtidig med, at antallet af behandlinger steg. Samlet set viser regionernes regnskaber et lille overskud på driften på knap to procent i forhold til det aftalte udgiftsniveau.

Foreløbige opgørelser af aktiviteten viser en stigning i antallet af behandlinger i 2011 på cirka fire procent. Det er en procent mere end aftalt i økonomiaftalen med regeringen.

Væksten i produktiviteten opgøres først endeligt ved årets udgang.

- Det lave forbrug i 2011 viser, at regionerne har styret og skabt balance i økonomien. Samtidig har der været fokus på kvalitet, flere behandlinger og øget produktivitet. Det er stærkt gået, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), i en kommentar.

Samlet viser budgetterne et overskud på driften på knap 2 procent svarende til 1,9 milliarder kroner. Hvilket afspejler en stram budgetdisciplin i regionerne.

- Det er naturligt, at der opstår et mindre overskud, når signalet er, at alle dele af sundhedsvæsnet skal fokusere på at overholde budgetterne. Der bliver udvist større økonomisk forsigtighed, og man skubber nogle nye initiativer for at være sikker på at få sorte tal på bundlinjen, siger regionernes næstformand.

Overskuddet afspejler således også, at der er ret store overførsler fra 2011 til 2012.

Regionerne har blandt andet overført udgifter vedrørende uddannelse, forskning, bygningsvedligeholdelse samt udskydelse af mindre investeringer i apparatur og it.

ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App