Regionale idrætshaller i forfald

Tilstandsrapporten på mange idrætshaller landet over ser ikke for godt ud. Utætte tage, rådne stolper og manglende kloakering møder mange de lokale idrætsudøvere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre ud af fire af de danske idrætshaller har mere end 25 år på bagen. Og alderen er begyndt at trykke rundt om i landet. Ifølge Lokale- og anlægsfonden skal der bruges et sted mellem 5 og 10 milliarder kroner på renovering, hvis hallerne skal reddes.

Østersøhallen i Gedser har omkring 300 glade brugere hver uge, og også denne hal trænger efterhånden til en kærlig hånd. Halbestyrer Jonna Olsen er ked af at se et af byens samlingspunkter gå til lige så stille.

 - Den betyder meget, den betyder næsten alt, for vi har jo ikke andet, siger Jonna Olsen til TV2 Øst i dag.

Men ønsket om at renovere Østersøhallen, der er bygget i 1972, bliver nok ikke opfyldt lige med det samme. Hos Guldborgsund Kommune, der ejer Østersøhallen, vurdere man, at det vil koste et sted mellem 10 og 15 millioner kroner at renovere den aldrende hal. De penge skal komme fra en samlet pulje på 10 millioner kroner, der skal deles mellem kommunens i alt 16 haller over de næste to år.

Brugerne af hallen er også kede af, at deres samlingssted står og forfalder. Hans Ove Hansen er en flittig badmintonspiller, og han er ikke i tvivl om, hvad hallen betyder for ham og hans kone Rose.

 - Den kan jeg bestemt ikke undvære. Jeg bruger den seks til syv timer om ugen. Nogle gange otte timer, smiler han.

Men på trods af, at hallen forfalder, så er Jonna Olsen ikke i tvivl om, at de fortsætter kampen. Men som hun udtrykker det.

 - Vi gør det bedste med de midler vi har til rådighed.

 


Nyhedsoverblik