Region Sjælland skal forklare sig

Foto: TV ØST

Sundhedsstyrrelsen vil have en forklaring fra Region Sjælland i sagen om akutbilerne.

Region Sjælland skal nu mødes med sundhedsstyrrelsen for at få afklaringen i sagen om regionens akutbiler. Det skriver Ugeskrift for Læger.

I sidste uge berettede Ugeskrift for Læger om en række tilfælde, hvor patienter ikke fik den tilstrækkelige hjælp, fordi regionens akutbiler siden marts sidste år kun har været bemandet af paramedicinere. Kritikken kom fra flere anonyme læger, der omtalte en række cases - herunder fem dødsfald, hvor læger kunne have gjort en forskel.

Region Sjælland har efterfølgende henvendt sig til sundhedsstyrrelsen med sagen.

- Regionen har nogle ting, de gerne vil spørge os til råds om som myndighed. Det ligger i tråd med vores rådgivning siden 2010 - herunder den række opmærksomhedspunkter, vi fremsendte i januar. For eksempel har vi foreslået, at regionen sikrer sig, at eventuelle episoder eller forhold, som kan udgøre en risiko for patienterne er - og fortsat bliver - indberettet til ledelsen. Og vi har sagt, at vi synes, det er en god ide med en audit, siger Søren Brostrøm, der er chef for enheden for sygehusbehandling og beredskab i Sundhedsstyrrelsen.

Nogle af de såkaldte "opmærksomhedspunkter" har tidligere været nævnt i et brev fra Sundhedsstyrrelsen til Region Sjælland, hvor styrrelsen blandt andet efterlyser en sundhedsfaglig vurdering af det nye beredskab.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App