Region Sjælland på udkanten

Foto: TV ØST

Det meste af Sjælland kan efterhånden karakteriseres som Udkantsdanmark, siger professor.

Næsten hele Region Sjælland kan karakteriseres som udkantsdanmark. Senest er Slagelse reelt blevet en del af udkantsdanmark, efter at byen er blevet ramt af massive fabrikslukninger.

Det er virksomheder som slikfabrikken Leaf Malaco, popcornfabrikken Popz og maskinfabrikken CFS, der flytter produktionen til udlandet og sender hundreder ud i arbejdsløshed, skriver Berlingske.

Og tendensen vil fortsætte, advarer eksperter:

- Udkantsdanmark begynder lige uden for København. På nær Roskilde kan hele Region Sjælland karakteriseres som udkantsdanmark. Regionen har lav vækst, høj arbejdsløshed, svigtende investeringer og lukningstruet industri, siger Jon Sundbo, der er professor i erhvervsøkonomi og innovation på Roskilde Universitetscenter til Berlingske.

Formand for Region Sjælland Steen Bach Nielsen (S) er helt enig i, at der sker en bevægelse, hvor private og offentlige arbejdspladser rykker i retning mod de store metropoler:

- Vi vil gerne sammen med kommunerne gøre en indsats for at få flere virksomheder til at blive, men det er op ad bakke, og vi må kæmpe hårdt for at få den nødvendige kapital til iværksættere, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App