Region Sjælland kalder overlæge-stillinger akutjob

Fire overlæge-stillinger i Region Sjælland er puttet ind under akutjob-ordningen. Også speciallæger og afdelingssygeplejer annonceres som akutjob.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ingen arbejdsløse overlæger i Danmark. Og hospitalerne tørster efter speciallæger og specialiserede sygeplejersker.

Alligevel så har Region Sjælland opslået 4 overlægestillinger som akutjob, og mindst 7 andre stillinger til specialuddannet personale på hospitalerne i regionen.

Det viser en gennemgang af jobopslagene, som TV2 ØST har foretaget.

Akutjob målrettet dagpenge-udsatte

Det var især ellers lavt uddannede med fare for at ryge igennem dagpengesystemet som følge af krisen og skærpede regler, der især skulle hjælpes af de meget omtalte akutjobs.

Og det er stik imod ordningens ånd at den slags jobs skal kaldes akutjobs, siger Morten Kaspersen, forretningsfører i 3Fs a-kasse.

 - Det er at gøre grin med aftalen, at der slås sådan nogle job op. Der er i hvert fald ingen af vores medlemmer, der realistisk set kan bestride dem, siger Morten Kaspersen, forretningsfører i 3Fs a-kasse til Berlingske.

Overlæger forstår ikke regionen

Også overlægernes fagforening er uforstående overfor tilbuddet om akutjobs målterret deres medlemmer.

Der er ikke arbejdsløshed blandt overlæger, og det har der ikke været i mange år, siger formand for Overlægeforeningen Anja Mitchell til avisen. Hun kalder det, at stillingerne slås op som akutjob for helt uforståeligt.

Til Berlingske forklarer Region Sjælland, at de har besluttet at slå samtlige stillinger op som akutjobs for at sikre alle ledige en ensartet behandling.


Nyhedsoverblik