Region Sjælland får årets ”Energi- og miljøpris”

Foto: TV ØST

Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard overrækker prisen på Energiforum 2012!

Region Sjælland har sat nye standarder for hvordan regioner kan spille en afgørende rolle på energi- og klimaområdet. Regionen er trådt i karakter som koordinator af regionale energiaktiviteter og har dermed banet vejen for energiinvesteringer for mere end 450 mio. kr. Det belønnes med årets ”Energi- og miljøpris”.

”Energiinvesteringer er økonomisk fornuftige, bidrager til klimavenlig udvikling og giver vækst og beskæftigelse. Opbakningen regionalt og i EU har været stor, så der var virkelig meget der talte for, at vi som region skulle gå foran i sådan et projekt”.

Så kort kan regionsformand Steen Bach Nielsen forklare regionens store engagement i energiprojektet REEEZ (Renewable Energy and Energy Efficiency in Zealand). Regionen har sammen med 12 kommuner og en række andre lokale aktører defineret energieffektiviseringsprojekter og omstilling til vedvarende energi for knap 470 mio. kr., som parterne selv finansierer.  EU støtter projektet med knap 20 mio. kr. til forberedelse af investeringerne.

Konkret handling med stor effekt

Region Sjælland var sammen med Mandag Morgen og ICOPALs energitag nomineret til årets ”Energi- og miljøpris”, og en enig dommerkomite pegede på Region Sjælland som vinder. Energiforum Danmarks formand Mads Bo Bojesen forklarer:

”Region Sjælland har altid gjort en god energioptimeringsindsats i driften af deres egne bygninger og de er ambitiøse når det gælder klimapolitik og energieffektivitet, men med REEEZ-initiativet viser de også, at de tager energi- og klimaudfordringen så alvorligt, at de er parate til at satse massivt på de tiltag, som er så nødvendige. Samtidig formår de at motivere deres regionale samarbejdspartnere til at gå med. Region Sjælland tager konsekvensen af sin klimapolitik gennem konkret handling med stor effekt”.

Regionerne kan spille en vigtig rolle

Det er initiativer som REEEZ-projektet der skal bringe os nærmere Folketingets ambitiøse målsætninger på energi- og klimaområdet. Energiforum Danmark vil generelt opfordre regionerne til at gå endnu mere ind i energi- og klimaarbejdet. Formand Mads Bo Bojesen uddyber:

”Både kommuner og regioner har rigtig mange vigtige energiaktiviteter og lige nu lægges der strategiske energiplaner, der skal udstikke rammerne for udviklingen. Her kan og bør regionerne spille en vigtig rolle, fordi der er et stort behov for at kigge på energiforsyning på tværs af kommunegrænserne. Nogle regioner gør det allerede og Region Sjælland viser, at regionerne derudover også kan spille en mere konkret og handlingsorienteret rolle og det synes vi er meget inspirerende og motiverende”.

Mange bække små bliver til næsten 1000 job

I Region Sjælland er regionsformand Steen Bach Nielsen glad for den store regionale opbakning:

”Vi er stolte over, at så mange kommuner er med på vognen og at vi ved at samle vores ideer og projekter i en pulje kan investere så massivt i området. Det er ikke bare klimaet og energiregningen, der får glæde af projektet, de mange investeringer fører til aktiviteter, der svarer til næsten 1000 årsværk, hvilket giver et hårdt tiltrængt løft til beskæftigelsen” siger en glad Steen Bach Nielsen.

Klima-, Energi og Bygningsminister Martin Lidegaard overrækker prisen

Region Sjælland modtager ”Energi- og miljøprisen” på konferencen Energiforum 2012, hvor Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard d. 28. februar kl. 10.30 offentliggør Region Sjælland som vinder af årets pris, samt overrækker prisen, som består af et kunstværk og et diplom. Konferencen finder sted på Hotel Nyborg Strand.

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App