Regeringen klar med trængselskommission

Trafikministeren præsenterer en af de nærmeste dage de personer, der skal sidde i regeringens nye trængselskommission, som skal tage stilling til trafikken ind til Hovedstaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu en kommission ser dagens lys, når trafikministeren en af de nærmeste dage præsenterer de godt 20 personer, som skal sidde i regeringens trængselskommission. Det skriver DR Nyheder.

Kommissionen skal komme med ideer til, hvordan man kan bekæmpe trængselsproblemerne i København, efter at regeringen under stort postyr måtte skrinlægge ideen om en betalingsring.

- Vi er blevet enige om kommissoriet for den kommission, der skal nedsættes. Hos os lægger vi selvfølgelig vægt på, at der i står en del om, at de kollektive trafik skal udbygges, siger Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested til DR Nyheder.

Det er et umage flertal bestående af regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der står bag forliget om fordeling af en lille milliard årligt til offentlig transport og nedsættelsen af trængselskommissionen.

Aftalen blev til som en slags plaster på SFs sår efter et langt og uskønt rivegilde om en betalingsring omkring København. Den ide blev droppet imod SFs vilje efter benhårdt pres fra Socialdemokratiske borgmestre i Københavns omegn.

Kommissionen kommer til at bestå af forskere og folk fra blandt andet erhvervslivet, miljøorganisationer og kommunerne.

- I Det Radikale Venster er vi glade for to ting: Vi skal have undersøgt en roadpricingmodel, hvor man beskatter folks kørsel i bil i stedet for bilen. Og så får vi kigget på cyklismen, som er både sundt og grønt, siger Andreas Steenberg, der er de Radikales trafikordfører, til DR Nyheder.

Kommissionen får frie hænder til at komme med alle tænkelige forslag til, hvordan man kan begrænse trængslen i København. Dog med én undtagelse.

- Vi har aftalt, at en betalingsring ikke er noget man undersøger. For den er ligesom død, siger Andreas Steenberg til DR Nyheder.


Nyhedsoverblik