Blæst gav skorstensbrande

Foto: TV ØST

Kraftig vind var i nat skyld i at flere skorstene brød ud i brand. Værst gik det ud et sommerhus i Fårevejle. Her nåede beboerne ud - men de fik ikke deres hund med

En boxerhund mistede natten til torsdag livet under en voldsom sommerhusbrand i Fårevejle i Odsherred.

- Branden havde nær kostet to mennesker livet også, men de fik heldigvis reddet sig ud, fortæller talsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Yderligere en hund var i huset under branden, men det lykkedes for husets mandlige beboere at redde den med ud.

- Det er gået rigtig stærkt med at komme ud, for de fik ikke engang mobiltelefonerne med, så de kunne ringe efter brandvæsnet. I stedet måtte de løbe efter hjælp ved et hus i nærheden, fortæller Martin Bjerregaard.

De to mennesker i sommerhuset var en 38-årig mand og en 35-årig kvinde. Inden sengetid havde de tændt op i husets brændeovn.

- Manden vågner ved, at der er ild under sengen, og det lykkes ham at få vækket konen, så de kan komme ud, fortæller Martin Bjerregaard.

Branden blev anmeldt klokken 02.17 og er altså opstået nogle minutter tidligere. Ifølge politiets talsmand blev de første politifolk på stedet mødt af 10 meter høje flammer.

- Huset var ellers ikke bygget af træ, men af røde mursten og med eternittag. Men møbler og andet indbo kan jo brænde, og huset var fuldstændig overtændt og er udbrændt, fortæller Martin Bjerregaard.

03:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App